De geschiedenis van het

Circus Alexandre Bouglione

ER WAS EENS...

Alexandre, vertegenwoordiger van de 6e generatie van de circusfamilie, zag het levenslicht op 19 november 1955. Hij groeide op in het circus: in de voormiddag naar school, in de namiddag trainen voor verschillende circusdisciplines. Toen hij 14 was, werd hij naar een kostschool gestuurd, die hij echter twee jaar later verliet om zich aan zijn passie en roeping te wijden: het circus. In die tijd ontfermde hij zich over de olifanten, die hij reeds sinds drie of vier jaar verzorgde en trainde. Die taak liet hem echter een beetje op zijn honger zitten: het duurde dan ook niet lang voor hij zichzelf en zijn imposante partners begon voor te bereiden op de optredens in de circuspiste. Later liet hij zich beetje bij beetje verleiden door de aantrekkingskracht van roofdieren, die hij uiteindelijk ook verkoos boven de dikhuiden.

Het begin

Van een nieuw circusverhaal...

Op zijn reizen beleefde Alexandre tal van onvergetelijke momenten, en zo ook ontmoette hij op een dag de jonge en charmante Duitse acrobate Linda BÜGLER, die hij in 1976 eeuwige trouw beloofde. Dit huwelijk bracht twee circuskinderen voort: Nicolas en Anouchka.

De familie Bouglione, die koningen van het Europese circus, reist dankzij Alexandre vandaag nog steeds met een circus. Vandaag vertegenwoordigt Alexandre met zijn Circus Alexandre Bouglione de 6e generatie van het roemrijke circusgeslacht.

Copyright © Cirque Alexandre Bouglione 2022 developed & designed by Just Like U